domingo, 26 de enero de 2020

CICLE CINEMA EN VALENCIÀ

ESTIMATS AMICS I AMIGUES

Una temporada més col·laborem amb la Universitat Miguel Hernández en una nova edició del Cicle de Cinema en Valencià, juntament amb altres associacions i institucions com ara l'IECBV, El Tempir d'Elx, ACPV-Casal Elx, i l'Ajuntament d'Elx a través de la Regidoria de Cultura.

Com és habitual será als cines Odeón d'Elx en dues sessions a les 19:30 i 22:00 hores

El cicle comença el dijous 30 de gener amb La banda, que va participar a la pasada edició del Festival de Málaga. La banda del títol és el grup de músics amb els quals es retroba un jove músic que viu a Londres i que torna al seu poble, Carcaixent. La il·lusió per un futur del xic que es va anar xoca amb els records d'aquells que es van quedar. El cineasta Roberto Bueso filma amb tendresa i certa gràcia valenciana el retrobament entre els que volien fugir i es van quedar atrapats. Arriba un moment a la vida en què tots ens preguntem si cal aferrar-se als records d'alguna cosa que ja no existeix i que potser mai va existir: una amistat, un amor, un desig. La pel·lícula va guanyar tres premis en la passada edició dels guardons de l'Audiovisual Valencià: millor muntatge, millor direcció artística y millor fotografia.

Continuarà el dijous 27 de febrer amb la producció El viatge de Marta, de la cineasta Neus Ballús, una pel·lícula sobre l'intent de reconciliació entre una filla i un pare durant un viatge a un centre turístic de Senegal, però també sobre l'acceptació de les desigualtats entre els habitants del món. Un viatge de la xica cap a la vida adulta.

Acabarem amb Els dies que vindran, de Carlos Marques-Marcet el dijous 26 de març, que de nou torna a mostrar el comportament d'una parella davant una decisió de gran importancia, en aquest cas quan, després de estar eixint junts un any, Vir (una gran María Rodríguez Soto) i Lluís (David Verdaguer) descobreixen que están "embarasstas". El repte al qual ens enfronta el director és seguir l'aventura dels 9 mesos amb totes les pors, alegries i expectatives que creixen davant d'ells: han d'aprendre a ser tres quan ni tan sols havien tingut temps d'aprendre a ser dos. Va ser considerada la millor pel·lícula als premis Gaudí 2020, després de triomfar l'any passat al Festival de Málaga.

Esperem que gaudiu del cinema!




No hay comentarios:

Publicar un comentario